Becoming You Coaching

Ontstaan Becoming You

Graag vertel ik je iets over hoe de naam van mijn praktijk en het logo zijn ontstaan. Als gezin schreven we allemaal woorden op een groot vel papier. Woorden die ik belangrijk vind met betrekking tot de coaching. Zo kwam ik tot de kern met de gedachte; worden wie je echt bent en zoals je bedoeld bent. Met al je kwaliteiten, talenten, valkuilen en kwetsbaarheden. Leven in de volle omvang. De volgende vragen komen dan bij mij op;

Wie ben je, wie ben je écht? Wat zijn je verlangens en dromen? Waar zit je kracht en ken je je kwetsbaarheden? Hoe kijk je naar je leven? Welke keuzes maak je, wat beïnvloedt jouw keuzes, verlang je naar verandering en durf je daar stappen in te nemen?

Het is mijn diepe verlangen om samen op zoek te gaan naar je verlangens en je belemmeringen. Om samen naar de context te kijken. Steeds raakt het mij weer als ik mijn cliënten door de pijn heen zie groeien en heling en meer rust en balans ervaren. Dat is mijn verlangen voor jou. Dat je steeds meer mag worden zoals je bedoeld bent. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! “Becoming you” Precies goed zoals je bent. Uniek en waardevol.

Betekenis logo

In het leven van ieder mens zie ik de gelijkenis van een boom. Eerst een klein boompje wat opgroeit in de bescherming van de ouders. Ze gaven wat je nodig had om te groeien en goed te wortelen. Liefde, veiligheid, voeding en zo nog veel meer. En zo groeit de boom. En kun je soms aan de boom zien door welke tijden het is gegaan. Misschien stond je in de luwte en ben je gespaard gebleven voor schade. Het kan ook zijn dat je in de volle wind schade hebt opgelopen. Dat takken afgebroken zijn. Dat je door een moeilijke periode ging en het op lichamelijk of geestelijk vlak zwaar weer was. Misschien kon je op eigen kracht verder, maar het kan ook zijn dat je even ondersteund moest worden, en hulp van een ander nodig had. Misschien was je boom niet op de juiste plek geplant. Stond het op een plek in de schaduw en had je juist meer zon nodig om tot bloei te komen. Blijf je op dezelfde plek of zoek je naar betere omstandigheden om te groeien? Soms werd er misschien gesnoeid om meer tot bloei te komen. Dat doet soms pijn en daar kies je niet altijd voor.

En toch, door de pijn heen wordt de boom na de snoei steeds mooier. Wat in de weg zat is weggehaald en later zie je pas hoe goed het is geweest. Soms zie je in de pijnlijke momenten ook de mooiste groei ontstaan.

Ik gun jou dat je mag zijn als een boom die op de juiste plek staat, die goed geworteld is en er gezonde stromen door je boom mogen vloeien. Dat je stormen kunt doorstaan. Die liefdevol verzorgd wordt door de hemelse Vader en ook door eigen verantwoordelijke keuzes.

Misschien heb jij ook dit verlangen. Maar het kan zijn dat je hierin vastloopt. Voel je misschien nog de pijn van momenten van snoei en lukt het je niet om deze pijn te boven te komen. Misschien verlang je ook een ander plekje voor je boom, maar voel je belemmeringen om het te verplanten. Durf je de stap in moed te nemen om hiermee aan de slag te gaan. Want hoe mooi zou het zijn als je ook mag groeien tot een sterke boom, die tot zijn recht komt op de plek waar hij is geplant. Die zelfs in volle bloei mag komen, vrucht mag dragen. Ook dat kan in jou leven gebeuren.

Hoe staat jou boom erbij en wat heeft het nodig? Uiteindelijk is het mijn verlangen dat je de vruchten hiervan mag plukken en kunt zeggen: ik bewandel het pad naar innerlijke rust.

”Ik heb je lief! Ik breng je leven tot bloei.”